Σπιτικό λαχματζούν

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 2 άτομα

200 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος Μπούμπας
200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος Μπούμπας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
2 τομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
250 γραμμάρια ζωμό μοσχάρι
½ κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλάκι τσιμένι
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
4 αραβικές πίτες
Για το σερβίρισμα:
1 τομάτα
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουταλιές μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά κέρατο σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το τσιμένι, την καπνιστή πάπρικα, το μπαχάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρνίσιο και τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει ο κιμάς.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες μαζί με την ζάχαρη, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τους κιμάδες να σιγοβράσουν για 18-20 λεπτά μέχρι να σωθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.
Απλώνετε τις αραβικές πίτες σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, μοιράζετε ισομερώς τον κιμά και τον απλώνετε να δημιουργηθεί μια πολύ ελαφριά στρώση.
Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 3-4 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την τομάτα και τον μαϊντανό.
Όταν τα λαχματζούν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε από πάνω της τομάτα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

×