Σοκολατένιο κέικ σε τηγάνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7'

Υλικά

Για 2 άτομα

35 γραμμάρια νερό
35 γραμμάρια κονιάκ
100 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα
25 γραμμάρια κακάο
2 βανίλιες
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
65 γραμμάρια ηλιέλαιο
125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ingenio Tefal 26Ø εκ. προσθέτετε το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε σιγά-σιγά μέχρι να λιώσει.
Όταν η κουβερτούρα λιώσει αποσύρετε το τηγάνι ingenio Tefal από την φωτιά και προσθέτετε το κακάο, τις βανίλιες την σόδα και το ηλιέλαιο.
Ανακατεύετε καλά και όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσετε το επόμενο.
Τέλος προσθέτετε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
Τοποθετείτε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 7 λεπτά.
Όταν το κέικ έχει ψηθεί, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε με την λευκή σοκολάτα κάνοντας γραμμές πάνω στο κέικ, τοποθετείτε τα κόκκινα φρούτα και σερβίρετε.

×