Ανοιχτή χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
Νισεστέ
Για την γέμιση:
2 συσκευασίες χορτόπιτα Φρεσκούλης
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
200 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 αυγά
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το φύλλο, το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ζυμώνετε με το γάντζο.
Μετά το πρώτο ανακάτεμα προσθέτετε το ξύδι και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και το δουλεύετε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
Τυλίγετε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί όση ώρα ετοιμάζετε την γέμιση.
Κόβετε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και την αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε την πρώτη δόση χορτόπιτας μέχρι να μαραθεί και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Σοτάρετε και την δεύτερη δόση της χορτόπιτας, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμη την τοποθετείτε και εκείνη στο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την φέτα, σπασμένη με τα χέρια σας, και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε την ζύμη σε 3 ισοβαρή κομμάτια, πασπαλίζετε τα κομμάτια της ζύμης με νισεστέ και με ένα λεπτό πλάστη ανοίγετε 3 πολύ λεπτά φύλλα.
Λαδώνετε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 24Ø και στρώνετε τα φύλλα ζύμης λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Τοποθετείτε την γέμιση στο ταψί, γυρνάτε τα φύλλα ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα δημιουργώντας μία μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.

×