Χόρτα τσιγαριαστά με μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 2 άτομα

600 γραμμάρια χόρτα εποχής βρασμένα
60 γραμμάρια baby σπανάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μυρώνια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το baby σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα βρασμένα χόρτα, τα προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε.

×