Σταμναγκάθι βραστό με καρότο και σαρδέλες Αιγαίου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

400 γραμμάρια σταμναγκάθι βρασμένο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
50 ml ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 συσκευασία σαρδέλα Αιγαίου Trata
5 παξιμαδάκια ολικής άλεσης
1 κουταλιά μαϊντανό
1 κουταλιά μυρώνι
1 κουταλιά άνηθο
1 κουταλιά θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάτε με τα χέρια σας τα παξιμάδια ολικής άλεσης σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζετε ελαφρώς με νερό, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο μπολ με τα παξιμάδια και ανακατεύετε καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το καρότο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα παξιμάδια, το σταμναγκάθι, το ξύσμα και το χυμό από λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το σταμναγκάθι σε ένα μεγάλο πιάτο με τις σαρδέλες Αιγαίου από πάνω.

×