Κρέμα γιαουρτιού με λάιμ και καβουρδισμένα αμύγδαλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλιά χυμό λάιμ
Για τα αμύγδαλα:
160 γραμμάρια αμύγδαλα ψίχα
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Λίγα φύλλα δυόσμου 

Εκτέλεση

Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, και με το σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Στην μέση της διαδικασίας αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν.
Όταν τα αμύγδαλα πάρουν ωραίο χρώμα και βγάλουν τα έλαια τους, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα γουδί μαζί με το ροζ πιπέρι και τα θρυμματίζετε.
Τοποθετείτε την κρέμα σε ατομικά ποτηράκια και σερβίρετε την κρέμα γιαουρτιού με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα από πάνω και λίγα φύλλα δυόσμου.

×