Κοτόπιτα με πιπεριές και κασέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια καλαμπόκι
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 ml ζωμό κοτόπουλο
2 αυγά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 12-14 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.
Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με το τριμμένο κασέρι, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της κοτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν δημιουργώντας μια μπορντούρα και με ένα πινέλο περνάτε από πάνω την σφολιάτα με το χτυπημένο κρόκο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα.

×