Σπαγγέτι με χωριάτικο λουκάνικο, λαχανικά και σάλτσα τομάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

300 γραμμάρια σπαγγέτι
2 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 πράσο
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά Φλωρίνης
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla
80 γραμμάρια ρεγκάτο Arla τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την μελιτζάνα στην μέση, το κάθε κομμάτι στα 4 και μετά σε φέτες και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με την μελιτζάνα και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.
Σοτάρετε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρεις ελαφρύ χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο το προσθέτετε στο τηγάνι με τα λαχανικά μαζί με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος, τα σπαγγέτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε την μακαρονάδα σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με το τριμμένο ρεγκάτο.

×