Ελληνική τορτίγια με χοιρινή λαιμού και σάλτσα γιαουρτιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-9'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 τορτίγιες Old El Paso
2 χοιρινές λαιμού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
10 τοματίνια κομμένα στα 4
Για τα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι:
200 γραμμάρια γιαούρτι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Αλείφετε τις χοιρινές λαιμού με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τις χοιρινές λαιμού καλά και από τις 2 μεριές.
Χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε την χοιρινή λαιμού για άλλα 5-6 λεπτά, γυρνώντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα ψήνονται οι χοιρινές λαιμού ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της τορτίγιας.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα μπολ μαζί με το χοντροκομμένο μαϊντανό, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν οι χοιρινές λαιμού είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι πάνω σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά και τις κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε τις τορτίγιες στο ξύλο κοπής, μοιράζετε ισομερώς την σάλτσα γιαουρτιού, από πάνω το κρεμμύδι, τις χοιρινές λαιμού και τέλος τα τοματίνια.
Διπλώνετε τις τορτίγιες, κόβετε με ένα μαχαίρι τις τορτίγιες στην μέση ελαφρώς διαγώνια και σερβίρετε.

Video

×