brousketa me zimoto psomi 692x390

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

6-8 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

1 φιλέτο σολωμού περίπου 400 γραμμάρια
Χυμό απο λάϊμ
1 πιπεριά Φλωρίνης βάζου κομμένη σε μπαστουνάκια
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σπανάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια baby ρόκα
8 φέτες ζυμωτό ψωμί
Φυλλαράκια δυόσμου
Φυλλαράκια μαϊντανού
Φυλλαράκια μυρώνι
Για τη σος γιαουρτιού:
300 γραμμάρια γιαούρτι
Ξύσμα απο 1 λάϊμ
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το φιλέτο του σολωμού στη μέση και μετά σε μικρά φιλετάκια.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού, το γιαούρτι,το ξύσμα του λάϊμ και του λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτικά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. 
Σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά το φινόκιο, προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο, τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. 
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και θωρακίζετε τα φιλετάκια σολωμού για 1-2 λεπτά και απο τις δύο μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οταν τα φιλετάκια είναι έτοιμα, σβήνετε με το χυμό λάϊμ και αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά. 
Περιχύνετε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φρυγανίζετε ελαφρώς στο γκριλ του φούρνου. 
Τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, σε μία μεγάλη πιατέλα και τοποθετείτε πάνω τους τη σος γιαουρτιού, το σοταρισμένο φινόκιο με το σπανάκι, την πιπεριά Φλωρίνης, 1 φιλετάκι σολωμού, τη baby ρόκα και τελειώνετε με άλλο 1 φιλέτο σολωμού και τα φρέσκα μυρωδικά. 

 

Lurpak soft Banner 357x286

sfoliata final

havarti357x250banner 2

Castello XMAS 2018 357x306

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.