SALATA ME MAYROMATIKA KAPNISTI PESTROFA PRASINI PIPERIA KOLOKITHI KAI FRESKO KREMMYDAKI INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

30-35 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια μαυρομάτικα Φενεού Agrino βρασμένα
120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
30 τοματίνια κομμένα στα 4
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γραμμάρια baby ρόκα
Για το dressing:
100 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
Βάζετε μέσα τα μαυρομάτικα και τα βράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπέρια και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μαυρομάτικα μαζί με την baby ρόκα.
Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα και από πάνω της 3-4 κομμάτια καπνιστή πέστροφα.

super Agrino300x250

 

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.