FASOLIA MPARMPOUNIA STON FOURNO ME MOUSTARDA PELTE KAI PETIMEZI ME FOINOKIO KAI MPEIKON INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

55-60 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια φασόλια μπαρμπούνια Έβρου Agrino
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι κόκκινο χοντροκομμένο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
80 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι
50 γραμμάρια πετιμέζι
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φοινόκια
8 φέτες μπέικον
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζετε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνετε.
Όση ώρα τα φασόλια βράζουν τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, την μουστάρδα με το μέλι και το πετιμέζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνετε άλλο, σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ μαζί με τα φασόλια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φοινόκια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Στρώνετε τις φέτες φοινόκιο πάνω από τα φασόλια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Αποσύρετε τα φασόλια από τον φούρνο, απλώνετε τις φέτες του μπέικον σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά στους 200ο κελσίου μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες του μπέικον.

super Agrino300x250

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.