Εκτύπωση

KOTOPOULO MEKSIKANIKO ME PIPERIES KAI MELI INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

8-10 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για tacos
2 κουταλιές μελί πορτοκαλιάς Μελίτιμον
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
100 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλες τις πιπεριές, την κόκκινη, την κίτρινη, την πορτοκαλί και την πράσινη σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για tacos, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε για 10-15 λεπτά σκεπασμένο στο ψυγείο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές για 2-3 μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών για tacos, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το στήθος κοτόπουλο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά.
Περιχύνετε με το μέλι πορτοκαλιάς, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και προσθέτετε το χυμό λάιμ και το ξύσμα.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα με την βοήθεια του μελιού, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε.