Φιλέτο κοτόπουλο σερβιρισμένο με ψητό ταλαγάνι, ψητή τομάτα και σάλτσα λεμονιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φέτες ταλαγάνι
4 μικρές τομάτες
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού
Για την σάλτσα λεμονιού:
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές λευκό κρασί
1 κουταλιά λευκό ξύδι
120 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τον χυμό λεμονιού μαζί με το λευκό κρασί και το λευκό ξύδι και τα σιγοβράζετε μέχρι να μειωθούν στα 3/4 τα υγρά.
Προσθέτετε το βούτυρο, σιγά-σιγά, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε φέτες, τις τοποθετείτε στο Tefal Optigrill + στην χειροκίνητη λειτουργία και ψήνετε τις τομάτες στο επίπεδο 4.
Όταν οι τομάτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το Tefal Optigrill +, αλείφετε τις φέτες ταλαγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε στην χειροκίνητη λειτουργία και ψήνετε τις τομάτες στο επίπεδο 4.
Όταν το ταλαγάνι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το Tefal Optigrill +, αλείφετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνετε στο πρόγραμμα πουλερικών μέχρι να πάρει την πράσινη ένδειξη με το ηχητικό σήμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Όταν το στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το Tefal Optigrill + και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τις φέτες τομάτας και ταλαγάνι με την κρέμα βαλσαμικού και το στήθος κοτόπουλο από πάνω κομμένο σε 3-4 κομμάτια με 2-3 κουταλιές από την σάλτσα λεμονιού.

Δείτε περισσότερα εδώ:
Tefal.gr
Tefal Greece You Tube Video 1
Tefal Greece Tou Tube Video 2

×