Φιλέτο στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με πλιγούρι και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το πλιγούρι:
250 γραμμάρια πλιγούρι
750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
10 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτετε το πλιγούρι, το αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το σκεπάζετε και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×