Καλαμάκια κοτόπουλο με λεμόνι, μέλι και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές μέλι
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
2 καλαμπόκια βρασμένα
Λίγη φρέσκια ρόκα για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλο καρέ και τα καλαμπόκια σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
Παίρνετε σιδερένια καλαμάκια και περνάτε τις μπουκιές κοτόπουλου εναλλάξ με τα κομμένα λαχανικά, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Ψήνετε τα καλαμάκια κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρουν καλό χρώμα πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα καλαμάκια σε μία πιατέλα στρωμένη με λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.

×