FARFALES FOURNOU ME KOTOPOULO KAI TOMATINIA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

25-30 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φαρφάλες Barilla
6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια σάλτσα basilico Barilla
10 τοματίνια
200 γραμμάρια γραβιέρα χοντροτριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις φαρφάλες και τις σουρώνετε 2 λεπτά πριν είναι έτοιμες.
Τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τις φαρφάλες, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ, το απλώνετε καλά, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα, τοποθετείτε τα τοματίνια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.