Φιλέτο λαυράκι με λαχανικά κονφί και σάλτσα βουτύρου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 λαυράκια φιλεταρισμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γαρνιτούρα:
3 τομάτες
1 ξερό λευκό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλαδάκια θυμάρι
3 κουταλιές ζάχαρη
40 ml ελαιόλαδο
120 ml γλυκό κρασί Nopera
Για την σάλτσα:
60 ml γλυκό κρασί Nopera
120 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες στα 6 και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες.
Τοποθετείτε τις τομάτες μαζί με το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου σε ένα αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με τα 40 ml ελαιόλαδο, τα 120 ml γλυκό κρασί, πασπαλίζετε με την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε τα κλαδάκια θυμάρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 130ο κελσίου για 55-60 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τα 60 ml τα γλυκό κρασί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις εξατμιστεί το μισό προσθέτετε τα κυβάκια βουτύρου ένα-ένα ανακατεύοντας με ένα σύρμα διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα βουτύρου.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε στο τηγάνι τα φιλέτα από το λαυράκι πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω για 2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα γυρνάτε προσεχτικά, τα αφήνετε για άλλο 1 λεπτό και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά κονφί, τα φιλέτα λαυράκι και τέλος την σάλτσα βουτύρου από πάνω.

×