Λαβράκι με τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 λαβράκια φιλεταρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
30 τοματίνια κομμένα στην μέση
30 ελιές εκπυρηνωμένες
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με το δέρμα και τα ψήνετε για 1-1½ λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλέτα λαβράκι από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε 2 μεγάλα κομμάτια μεγάλα κομμάτια αντικολλητικού αλουμινόχαρτου 2 in1 Sanitas.
Μοιράζετε ισομερώς τα τοματίνια, από πάνω τις ελιές, από πάνω στρώνετε τις φέτες λεμονιού, τα κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.
Περιχύνετε με το βούτυρο, κλείνετε τα αλουμινόχαρτα 2 in1 σχηματίζοντας ένα πουγκί, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 8-10 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα λαβράκι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Video

×