Φιλέτο σολομού ψητό σερβιρισμένο με ρύζι basmati λαχανικών

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα σολομού
250 γραμμάρια ρύζι basmati
2 κουταλιές ginger ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σησαμέλαιο
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές σόγια σος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι basmati για 7-8 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τα λαχανικά στο Tefal Optigrill +, στην χειροκίνητη λειτουργία στο επίπεδο 3.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το Tefal Optigrill + τα κόβετε σε μικρές μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το basmati, το ψιλοκομμένο ginger και το σησαμέλαιο και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα σολομού με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνετε στο Tefal Optigrill + στο πρόγραμμα για τα ψαρικά μέχρι να πάρει την πράσινη ένδειξη με το ηχητικό σήμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Σερβίρετε τα φιλέτα του σολομού σε μεγάλα ατομικά πιάτα με το basmati λαχανικών δίπλα και περιχύνετε με την σόγια σος.

Δείτε περισσότερα εδώ:
Tefal.gr
Tefal Greece You Tube Video 1
Tefal Greece Tou Tube Video 2

×