salata me fakes tomatina kai xtapodi

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

20 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα
2-3 μικρά χταπόδια
280 γραμμάρια φακές ψιλές Φαρσάλων Agrino
1 κύβο ζωμό λαχανικών
200 γραμμάρια τοματίνια
5-6 ραπανάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ½ κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές γλυκού μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεπλένετε τα χταπόδια και στην συνέχεια τα βάζετε με μισό ποτήρι νερό να βράσουν για 25-30 λεπτά.
Ξεπλένετε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και στην συνέχεια τις βράζετε σε νερό με το κύβο λαχανικών για ξεχωριστή νοστιμιά για 20 λεπτά.
Όταν βράσουν οι φακές τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Πλένετε καλά και κόβετε τα τοματίνια στη μέση.
Σε ένα μπολ προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με το ξύδι βαλσάμικο.
Ρίχνετε το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις φακές με τα τοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα ραπανάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Περιχύνετε με το dressing του μπαλσάμικου και ανακατεύετε.
Κόβετε το χταπόδι το οποίο έχει κρυώσει σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε μαζί με την σαλάτα και σερβίρετε.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.