Πράσινη σαλάτα με χταπόδι και dressing απο μουστάρδα και φουντούκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    90 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια χταπόδι μόνο πλοκάμια1 φύλλο δάφνης2 κουταλιές ελαιόλαδο300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα300 γραμμάρια κόκκινη λόλα200 γραμμάρια baby ρόκα200 γραμμάρια baby σπανάκι3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμέναΓια το dressing:200 ml ελαιόλαδο70 ml λεμόνι1 κουταλιά μουστάρδα1 κουταλιά μέλι40 γραμμάρια φουντούκιαΑλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα.Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλες τις πρασινάδες κομμένες  σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×