Σαλάτα Panzanella

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια τοματίνια
1 πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
60 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι Kalamata Papadimitriou
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Αλείφετε τις φέτες χωριάτικο ψωμί με το soft βούτυρο, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε στο grill του φούρνου για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να φρυγανιστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 4, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι Kalamata Papadimitriou, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φρυγανισμένο βουτυράτο ψωμί σε μεγάλες μπουκιές, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο, από πάνω τα τοματίνια και τέλος τοποθετείτε διάσπαρτες κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα.

Video

×