Πράσινη σαλάτα με baby leaves, καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 2 άτομα

100 γραμμάρια baby leaves Φρεσκούλης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια κουνουπίδι βρασμένο
150 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα
140 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
3 αυγά μελάτα
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
Για το dressing μουστάρδας:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά μέλι
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε στο τηγάνι το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το πλιγούρι μαζί με τα baby leaves, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και περιχύνετε με λίγο από το dressing ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτετε από πάνω τα μελάτα αυγά κομμένα στην μέση και τον καπνιστό σολομό και περιχύνετε με λίγο από το dressing, αν θέλετε από πάνω.

×