Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, τοματίνια, ηλιόσπορο και dressing λαδολέμονο μελιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 γαρίδες καθαρισμένες
6 τοματίνια Φρεσκούλης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
2 κουταλιές ηλιόσπορο
Για το dressing:
180 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια χυμό λεμόνι
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα μαζί με τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον ηλιόσπορο και τις γαρίδες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×