MOSXARI MPOUKIES ME XEIMERINA LAXANIKA KAI GRAVIERA INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

2-2½ Ώρες

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 τομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 πράσο
250 γραμμάρια μπρόκολο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
250 ml ζωμό μοσχάρι
300 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κύβους
8-10 baby πατάτες κομμένες στα 4
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το πράσο, το μπρόκολο και τις τομάτες σε κύβους και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού, από όλες τις πλευρές να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στο τηγάνι.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το πράσο, το μπρόκολο και το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα λαχανικά σβήνετε με τον ζωμό μοσχάρι, το αφήνετε να πάρει μία βράση και τα τοποθετείτε και αυτά στο μπολ με το μοσχάρι.
Προσθέτετε στο μπολ τις τομάτες, την γραβιέρα, τις baby πατάτες, το βούτυρο, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά, μαζί με τα υγρά, μέσα στην σακούλα ψησίματος Sanitas, κλείνετε καλά, την τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου, στον αέρα, για 2-2½ ώρες.

 

295x360



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.