Εκτύπωση

MOSXARI ME REVITHIA INNER

xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

25-30 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες Καστοριάς Agrino
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
120 ml γλυκό κόκκινο κρασί
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζετε τους γίγαντες σε κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν.
Σουρώνετε τους γίγαντες, τους τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό και τους βράζετε για 45-50 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, το καρότο και το πράσο στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκληρό τυρί Δανίας σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και τον ζωμό.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, σουρώνετε τους γίγαντες και τους τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτετε την σάλτσα στο σκεύος με τους γίγαντες και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε από πάνω το σκληρό τυρί Δανίας σε κυβάκια μαζί με τα τοματίνια κομμένα στην μέση και ψήνετε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά.
Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι του αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.