BABY PATATES STON FOURNO ME MELI LEMONI KAI MIRODIKA INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

35-40 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια baby πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο Μελίτιμον
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε καλά τις baby πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε στα τέσσερα.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το θυμαρίσιο μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο κελσίου για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας τις baby πατάτες ιδανικά ανά 10-12 λεπτά.
Όταν οι baby πατάτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και το λεμονοθύμαρο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.