Χορτόπιτα με καλαθάκι Λήμνου και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40'

Υλικά

Για 8 άτομα

12 χωριάτικα φύλλα
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
½ κιλό βλήτα καθαρισμένα
½ κιλό αντίδια καθαρισμένα
4 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε κυβάκια
2 κρόκους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι, τα βλήτα και τα αντίδια και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και με το χέρι σας τα πιέζετε, έτσι ώστε να στραγγίσουν όλα τα νερά.Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τα μυρωδικά, το μυρώνι, την καυκαλήθρα και τον άνηθο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαθάκι Λήμνου,  τους δύο κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ανακατεύετε καλά και προσεχτικά όλα τα υλικά και αφήνετε το μπολ στην άκρη.Λαδώνετε ένα αντικολλητικό ταψί με την βοήθεια ενός πινέλου και απλώνετε 6-7 φύλλα,τα οποία λαδώνετε ελαφρώς, το κάθε ένα ξεχωριστά.Απλώνετε καλά την γέμιση  με τα χόρτα, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και από πάνω προσθέτετε 5 φύλλα, τα οποία έχετε επίσης λαδώσει ελαφρώς.Κόβετε τις άκρες που προεξέχουν και με τα δάχτυλα γυρνάτε την ζύμη προς τα μέσα.Με ένα πινέλο περνάτε με λίγο κρόκο και λάδι την πίτα, έτσι ώστε κατά την διάρκεια του ψησίματος να πάρει ένα ωραίο χρώμα.Ψήνετε στον φούρνο στον αέρα στους 180ο κελσίου για 40 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρετε κόβοντας σε μεγάλα κομμάτια.

×