Ανοιχτή πίτα με πιπεριές και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 6 άτομα

1 συσκευασία χοντρά φύλλα για πίτα 
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
350 γραμμάρια φέτα σπασμένη με τα χέρια σας
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και το πράσο σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές μέχρι να μαραθούν ελαφρώς, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε στο μπολ με το κρεμμύδι και το πράσο και προσθέτετε, την φέτα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και τοποθετείτε τα 2 χοντρά φύλλα το ένα οριζόντια και το άλλο κάθετα σχηματίζοντας ένα σταυρό, λαδωμένα το κάθε ένα με ελαιόλαδο, .
Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα κάνοντας ένα ωραίο δαχτυλίδι με ζύμη γύρω-γύρω.
Τοποθετείτε τα τοματίνια στην γέμιση με το κόψιμο προς τα πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

×