Παστουρμαδέλια με σπανάκι, τομάτα και κασέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 8 άτομα

1 πακέτο φύλλα κρούστας 
14-16 φέτες παστουρμά
2 τομάτες
300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
300 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες στα τέσσερα, αφαιρείτε την σάρκα και κόβετε το δέρμα σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τρίφτη, στην χοντρή του πλευρά τρίβετε το κασέρι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φρέσκο σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει τελείως.
Στον πάγκο της κουζίνας απλώνετε τα φύλλα κρούστας και μέση κατά μήκος του φύλλου και μετά στην μέση.
Διπλώνετε την φέτα του παστουρμά στην μέση και την τοποθετείτε στην άκρη του φύλλου.
Απάνω της τοποθετείτε λίγο τριμμένο κασέρι και 2-3 λωρίδες τομάτα, λίγο σοταρισμένο σπανάκι και τυλίγετε σε διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ, το χτυπάτε και με ένα πινελάκι περνάτε την άκρη του φύλλου κρούστας έτσι ώστε να κλείσει καλά.
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 δάχτυλα ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα παστουρμαδέλια και από τις δυο μεριές για 2-3 λεπτά συνολικά.
Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.

×