MELITZANOPITA ME FETA KAI THIMARI INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

45-50 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 8 άτομα

12 φύλλα κρούστας Pillsbury
1 κιλό μελιτζάνες
750 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
350 γραμμάρια φέτα τριμμένη με τα χέρια
3 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε, καθαρίζετε τις μελιτζάνες και σε ένα ξύλο κοπής τις κόβετε σε κύβους.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτετε μέσα τους κύβους της μελιτζάνας.
Βράζετε την μελιτζάνα για 20-25 λεπτά και μετά την σουρώνετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε μία άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις μαραθεί προσθέτετε μέσα τις μελιτζάνες μαζί με την φέτα και το θυμάρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνετε 3 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε καλά την 1/3 της γέμισης και τοποθετείτε 2 φύλλα κρούστας από πάνω τα οποία βουτυρώνετε το κάθε ένα ξεχωριστά.
Προσθέτετε άλλο 1/3 από την γέμιση και άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας από πάνω.
Τελειώνετε με το τελευταίο 1/3 της γέμισης και κλείνετε με τα 3 τελευταία φύλλα κρούστας τα οποία έχετε βουτυρώσει το κάθε ένα ξεχωριστά.
Χαράζετε ελαφρά με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι την πίτα από πάνω σε σχήμα ρόμβου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.

sfoliata final

krousta final

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.