ALMYRI TARTA ME FILLO KROUSTAS FRESKO TYRI KREMA MPROKOLO KOLOKYTHAKI KAI SPANAKI INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

24-26 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

8 φύλλα κρούστας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο κομμένο σε πολύ μικρές φουντίτσες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
170 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Λιωμένο βούτυρο Lurpak για τα φύλλα κρούστας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ελαφρώς την φόρμα της τάρτας και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας, με το λιωμένο βούτυρο, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε το βρασμένο μπρόκολο, 100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος , το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα κρούστας και με ένα μικρό κουταλάκι τοποθετείτε διάσπαρτα πάνω στην τάρτα το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 24-26 λεπτά και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.


Εάν είναι η εποχή και βρείτε μικρά σπαράγγια μπορείτε να τα προσθέσετε στην συνταγή. 

krousta final

sfoliata final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.