Κριθαρότο με λουκάνικο, τυράκι Τήνου με σύκο και σάλτσα τομάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    21-23'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
200 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας basilico
200 γραμμάρια λουκάνικο Τήνου κομμένο σε κυβάκια
120 γραμμάρια τυράκι Τήνου με σύκο σπασμένο σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε από το τηγάνι, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι, και το τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το κριθαράκι μέτριο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και με μία κουτάλα της σούπας προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το λουκάνικο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το τυράκι Τήνου με σύκο από πάνω.

×