Food for Thought

Ένα Αυγουστιάτικο δειλινό κάτω από το Κάστρο στην αγαπημένη Αστυπάλαια, με τον αέρα να μου 'χει πάρει το μυαλό και τον ήλιο να μη λέει να φύγει από μέσα μου, έσκασε σαν κομήτης που ήρθε για να μείνει, μια ιδέα κάπως βιωματική. Από τότε που θυμάμαι τον Αλέξανδρο και όχι τον Παπανδρέου, γοητεύομαι από τα cool πράγματα που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους. Την μαγειρική, τα αγνά υλικά, τις φρέσκιες πρώτες ύλες, τη βιομηχανία που στήνεται με μόχθο γύρω από αυτά. Αν το καλοσκεφτείς είναι μια μικρή κοινωνία.

Το δικό μου Food For Thought είναι το νέο προσωπικό blogging ενός εντελώς άλλου τύπου. Στο Food For Thought θα μοιράζομαι μαζί σας με ένα ξεχωριστό cool συνειρμό - παρέα με τα αγαπημένα brands της General Mills - όλα αυτά που με εντυπωσιάζουν θετικά και μου δημιουργούν την όρεξη για συνεχή μάθηση, εξέλιξη και δημιουργικότητα.

Σε αυτό το διαδραστικό μονοπάτι τροφής για σκέψη δεν είμαι μόνος. Θα είμαστε μαζί καθώς η συχνή ουσιαστική επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια είναι ο κινητήριος ζωντανός μοχλός που με κάνει καθημερινά να προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και πιο δυναμικός στην αναζήτηση νέων εμπειριών γεύσης.

Καλωσήλθατε στην νέα ψηφιακή αρθρογραφία που θα μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά την ευρύτερη έννοια του φαγητού. Συντονίσου και θα καταλάβεις. Το σίγουρο είναι πως οι νοστιμιές αρχίζουν και τελειώνουν με ένα ενδιαφέρον περιγραφικό κείμενο που διαβάζεται μέσα σε ένα λεπτό και κάτι... Για πάμε!

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο και όμορφο ξύπνημα, όταν αυτό συνοδεύεται αβίαστα από ωραίες, φρέσκιες και λαχταριστές στιγμές! Αυτή η φρεσκοψημένη εικόνα από μόνη της μπορεί να κάνει κάθε πρωί να μοιάζει «Κυριακάτικο»! Όταν, δε, η μέρα ξεκινάει και με ένα φανταστικό βιβλίο τότε η... καλημέρα έρχεται και δένει περίφημα με χρυσορόδινα, σπιτικά κρουασάν Pillsbury!

Να που με μια γλυκιά πινελιά, η τέχνη της σπιτικής ζαχαροπλαστικής δε θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολη! Ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια, που όμως τρώγεται και στο... πόδι χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, έχει τη χρυσή υπογραφή Betty Crocker.Είναι από εκείνα τα ονειρεμένα, παιχνιδιάρικα κέικ σοκολάτας που μπερδεύουν με την εμφάνιση τους και ξεγελάνε! Κι αυτό γιατί σίγουρα κάποιοι θα ποντάρουνε να μάθουν το κρεμώδες, αφράτο μυστικό που παραπέμπει σε λαχταριστή τούρτα σοκολάτας...

Επειδή καμιά φορά χάνεσαι χωρίς να ξέρεις να επικεντρωθείς στο πως μπορείς να έχεις έτοιμη και λαχταριστή φρεσκοψημένη ζύμη, η απάντηση έρχεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά! Κρουασάν σημαίνει δημιουργία. Κρουασάν σημαίνει απόλαυση. Κρουασάν τελικά σημαίνει... Pillsbury! Και αυτό είναι κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεσαι μα δύσκολα θα αφήσεις. Διότι ο χρόνος που έχουμε είναι πολύτιμος και... ακριβός για να τον σπαταλάμε...

Μπορούν να χωρέσουν 150 χρόνια γευστικής ιστορίας μέσα σε μόλις 50 δευτερόλεπτα; Κι όμως, η απάντηση δείχνει να είναι θετική με το ευφυέστατο flashback video της General Mills να «προδίδει» τόσα πολλά σε ελάχιστο ψηφιακό τεχνικό χρόνο. Η πολύ προσεγμένη γοητεία του μας βοηθάει να ανακαλύψουμε – με μια ματιά – τον απίστευτο κόσμο αυτού του οργανισμού...

Είναι στρογγυλή, πολύχρωμη και σε διάφορα μεγέθη, με την απόλαυση της να βαράει... κόκκινα! Ίσως να είναι η μόνη στρογγυλή «θεά» που ανταγωνίζεται επάξια σε «λίμπιντο» την ποδοσφαιρική μπάλα. Μα ναι, ο λόγος για την απόλυτη πίτσα Pillsbury...

Φέτος, πάρε από τις διακοπές σου μόνο ηχηρές αναμνήσεις – δίχως περιττά αναμνηστικά – και μην αφήσεις τίποτα εκτός από τις πατημασιές σου! Κάποιοι λένε ότι η καλή ημέρα από το πρωί θα φαίνεται. Συνεχίζοντας με κέφι και homemade ρυθμό αυτή την εικόνα, τι θα λέγατε να αναφέρουμε ότι η καλή ημέρα από το... κρουασάν Pillsbury μπορεί να έρχεται...

Η κάθε πίτα, σε κάθε σπίτι, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής παράδοσης και ιστορίας. Σίγουρα έχει να διηγηθεί και να προσφέρει μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά που για δεκάδες χρόνια μπορούν και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Πολλές φορές μπορεί και να εκπλαγούμε ακόμη και με το πως ξεκίνησε αυτή η αγαπημένη πίτα της γιαγιάς...

Αλήθεια πόσα τραγούδια, συνθέσεις και μελωδίες έχουν γραφτεί για το καλοκαίρι; Η αγαπημένη εποχή του χρόνου διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα με τον Ιούλιο να έχει μπει δυναμικά και αρκετά ζεστά! Η «φωνή» του καλού παγωτού σίγουρα είναι η απάντηση στο... λιώσιμο που επικρατεί. Το έχει αναφέρει και η Ella Fitzgerald στο δικό της Summertime το 1968 αλλά και η Billie Holiday, αρκετά χρόνια πριν στην πρώτη εκτέλεση το 1936...

croissant v1

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.