Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μουσταρδάτο με ρύζι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
6 κουταλιές μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι 
400 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές βούτυρο
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα καρότα, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, την μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 30-35 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα τοματίνια και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο και μόλις βράσει προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε ελαφρώς την φωτιά και ανακατεύετε ανά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτετε το βούτυρο μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το ρύζι μαζί με το μουσταρδάτο κοτόπουλο.

×