panseta sti gastra


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

70 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

800 γραμμάρια χοιρινή πανσέτα

130 γραμμάρια Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι Kalamata Papadimitriou

2 κουταλιές ελαιόλαδο

8 μεσαία κολοκυθάκια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μικρό ταψί βάζετε την πανσέτα και την περιχύνετε με το Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι Kalamata Papadimitriou, σκεπάζετε καλά και τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να μαριναριστεί καλά.
Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προθέτετε το ελαιόλαδο.
Βγάζετε την πανσέτα από την μαρινάδα και την στραγγίζετε ελαφρώς και την αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε την πανσέτα στο τηγάνι από όλες τις μεριές έτσι ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις μεριές.
Τοποθετείτε την πανσέτα στην γάστρα μαζί με την μαρινάδα και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνετε διαγώνιες γραμμές στο πάνω μέρος της πανσέτας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα σαν πλέγμα.
Τοποθετείτε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 1 ώρα και 10 λεπτά ελέγχοντας κατά την διάρκεια αν χρειάζεται υγρά.
Πλένετε καλά και κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού.
Σερβίρετε την πανσέτα με τα κολοκυθάκια σε μια μεγάλη πιατέλα.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.