RIGATONI ME SIGKLINO MANIS TOMATINIA GRAVIERA KAI ELAFRIA SALTSA MOUSTARDAS INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

8-7 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ριγκατόνι
300 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
30 τοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα squeeze Kalamata Papadimitriou
120 ml λευκό κρασί
250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ριγκατόνι για 6 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο Μάνης σε μικρές μπουκιές, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σύγκλινο Μάνης για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε την πικάντικη μουστάρδα squeeze, μαζί με τα ριγκατόνι και ανακατεύετε καλά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν τα ριγκατόνι είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την φωτιά, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.