SALATA ME MARINARISMENO PANTZARI TOMATINIA FRESKO KREMMYDAKI BABY ROKA KAI KATIKI DOMOKOU INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

 

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

6 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα
120 ml ελαιόλαδο
80 ml κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
30 τοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια baby ρόκα
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
120 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε καλά τα παντζάρια και με ένα τρίφτη, στο χοντρό του μέρος, τα τρίβετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε 80 ml ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε τα παντζάρια να μαριναριστούν σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Όση ώρα μαρινάρονται τα παντζάρια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 4, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την baby ρόκα, την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη σαλατιέρα το τριμμένο μαριναρισμένο παντζάρι, τα τοματίνια από πάνω και τέλος διάσπαρτες κουταλιές με το κατίκι Δομοκού.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.