Κοντοσούβλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 κιλά χοιρινός λαιμός κομμένος σε μεγάλα κομμάτια
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
4 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
4 κουταλιές κρεμμύδι σκόνη
4 κουταλάκια τζίντζερ σκόνη
2 κουταλάκια μπούκοβο
1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
4 πατάτες
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
4 φέτες havarti Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μεγάλο μπολ και την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, το τζίντζερ σκόνη, το μπούκοβο και το μπαχάρι.
Λιώνετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, το περιχύνετε στο μπολ με τα χοιρινά κομμάτια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε το χοιρινό να μαριναριστεί για 10-15 λεπτά και περνάτε τα μαριναρισμένα κομμάτια του χοιρινού σε μεγάλα μεταλλικά καλαμάκια.
Ανάβετε το BBQ στο δυνατό, θωρακίζετε τα ατομικά χοιρινά κοντοσούβλια, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε για 30-35 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πλένετε καλά τις πατάτες με την φλούδα, τοποθετείτε την κάθε μία σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, προσθέτετε μία κουταλιά βούτυρο στην κάθε μία, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τυλίγετε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετείτε και τις πατάτες στο BBQ και όταν είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το BBQ, ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, σπάτε τις πατάτες στην μέση και μοιράζετε τις φέτες havarti κομμένες σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας.
Σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού τα ατομικά χοιρινά κοντοσούβλια με τις ψητές πατάτες.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×