Ρεβιθοκεφτέδες φούρνου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ρεβίθια Agrino βρασμένα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
¼ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι μπαχάρι
80 γραμμάρια φρυγανιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και το κρεμμύδι, το οποίο και στραγγίζετε καλά από το υγρά που θα βγάλει.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα ρεβίθια και τα λιώνετε καλά με ένα πρες-πουρέ και προσθέτετε όλα τα λαχανικά μαζί με τα αυγά, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, την φρυγανιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα καλά, το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, πλάθετε σε σχήμα μικρού μπιφτεκιού, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

×