Φακόρυζο με φρέσκο κρεμμυδάκι και τομάτα σερβιρισμένο με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια φακές βρασμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ρύζι φίνο Agrino
500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 τομάτες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
170 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι μέχρι να είναι al dente.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τις φακές μαζί με το ρύζι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με την σάλτσα τομάτας, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

×