Μαγειρίτσα με φιλέτο στήθος κοτόπουλο και ποικιλία μανιταριών

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια brown μανιτάρια
200 γραμμάρια πορτομπέλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια baby σπανάκι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα όλα τα μανιτάρια -ασπρομανίταρα, brown μανιτάρια και πορτομπέλο- σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι.
Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να ξεκινάει να μαλακώνει το κρεμμύδι και το πράσο.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα κομμένα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτετε το baby σπανάκι, το ψιλοκομμένο μαρούλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Όταν η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μυρώνι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

×