Ριζότο αυγολέμονο με λουκάνικα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-15'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία ριζότο αυγολέμονο Agrino Bistro
750 ml νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
4 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτετε το ριζότο αυγολέμονο, ανακατεύετε μία φορά και προσθέτετε και τα 750 ml νερό.
Μόλις το ριζότο πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 14 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα μαγειρεύετε το ριζότο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κοζάκικα λουκάνικα σε φέτες και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κοζάκικο λουκάνικο μαζί με τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το ριζότο έχει δέσει, προσθέτετε την μία κουταλιά βούτυρο μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειάζεται, και προσθέτετε το ριζότο στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα λουκάνικα.
Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα.

Video

×