Σαλάτα με καλαμάρι και πορτοκάλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 καλαμάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φοινόκιο
1 κρεμμύδι
2 πορτοκάλια
50 γραμμάρια baby ρόκα
50 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λάιμ
3 κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς Melitimon
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μέλι πορτοκαλιάς μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το λάιμ και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φοινόκιο στα 4 και μετά σε φέτες, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και βγάζετε τα φιλέτα από τα πορτοκάλια.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπολ με το μέλι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα τα καλαμαράκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε από την φωτιά.
Προσθέτετε στο μπολ της σαλάτας την baby ρόκα, ανακατεύετε ελαφρώς και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα με τα καλαμαράκια από πάνω.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

×