Μηλόπιτα ανάποδη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

2 μήλα
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
50 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
40 γραμμάρια μαύρες σταφίδες αποξηραμένες
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
4 ασπράδια μαρέγκα
4 κρόκους
1 σφηνάκι λικέρ
120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό κυλινδρικό εργαλείο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι ingenio Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε μήλα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με την μαύρη ζάχαρη, μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και στρώνετε τα μήλα καλά σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
Προσθέτετε χτυπώντας ελαφρά τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και το λικέρ.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και με μία σπάτουλα σιλικόνης προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτετε διάσπαρτα στο τηγάνι, πάνω από τα μήλα, τα φουντούκια και τις μαύρες σταφίδες, περιχύνετε το μείγμα και τοποθετείτε το τηγάνι ingenio Tefal σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190ο C για 25 λεπτά.
Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την αναποδογυρίσετε.

×