Υλικά
Για 4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
300 γραμμάρια cheddar τριμμένο
500 γραμμάρια σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το σπανάκι και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει τα υγρά του, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, σε έναν καθαρό ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς, με έναν πλάστη, από όλες τις μεριές.
Απλώνετε το μισό τριμμένο cheddar και από πάνω του το μισό σοταρισμένο σπανάκι, αφήνοντας στην μία μεγάλη πλευρά ένα περιθώριο περίπου 2 δαχτύλων.
Τυλίγετε σε ρολό την μεγάλη πλευρά, προς την πλευρά στην οποία υπάρχει το περιθώριο, το οποίο περνάτε με λίγο νερό, για να κολλήσει και να κλείσει καλά το ρολό.
Επαναλαμβάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.








