KALAMARAKIA THGANITA ME ALEYRI MPAXARIKON INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos tiganismatos

Χρονος Τηγανίσματος

2-3 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

8 καλαμάρια
150 γραμμάρια αλεύρι
1½ κουταλάκι πιπερόριζα Μπαχάρ τριμμένη
1½ κουταλάκι κιτρινόριζα Μπαχάρ τριμμένη
1 κουταλάκι σουμάκ Μπαχάρ
½ κουταλάκι κακουλέ Μπαχάρ τριμμένο
Λεμόνια  και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε ροδέλες πάχους πέρίπου ½ εκ.
Τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνετε πάρα πολύ καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά, την πιπερόριζα, την κιτρινόριζα, το σουμάκ και τον κακουλέ και ανακατεύετε πολύ καλά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα καλαμαράκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά για να παναριστούν.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 3-4 δάχτυλά ηλιέλαιο να ζεσταθεί πολύ καλά.
Τινάζετε τα καλαμαράκια πάρα πολύ καλά να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μικρές ποσότητες στο βαθύ τηγάνι, για να γίνουν τραγανά, για 2-3 λεπτά.
Όταν τα καλαμαράκια είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια σε μία μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το λεμόνι.

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.