Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα.

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό που από μικρό παιδί ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ στην ζωή μου. Η μαγειρική για μένα ήταν το όνειρο μου. Επιβεβαίωσα την επιθυμία μου δουλεύοντας βοηθός chef στο εστιατόριο Ballade της Αθήνας σχεδόν για έναν χρόνο. Συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην ecole Ferrandi στο Παρίσι. Η σχολή μου έδωσε τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με σημαντικές υποδομές και δυνατότητες.

Η πρακτική της σχολής σε Παρίσι (Plaza Athenee) και Λονδίνο (The Connaught) μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς και να γίνω chef.

Η υποτροφία που μου εξασφάλισε η διπλωματική μου εργασία ήταν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ και το Johnsons Wales University όπου δίδαξα βάσεις γαλλικής κουζίνας σε πρωτοετείς φοιτητές. Η διδασκαλία ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Έζησα καθημερινά για ένα εξάμηνο την μαγεία του να μεταδίδεις γνώσεις σε ανθρώπους που αγαπούν την μαγειρική, είχαν θέληση να μάθουν ενώ μάθαινα κι εγώ από αυτούς.

Παράλληλά, στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα μαθήματα food styling μια εξειδίκευση που με βοήθησε πολύ στην μετέπειτα πορεία μου και την ενασχόληση με τα media.

Η επιστροφή μου στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Σήμερα παράλληλα με τις υπόλοιπες επαγγελαματικές μου δραστηριότητες δίνω έμφαση στον καινούργιο χώρο της εταιρείας μου Alexndros Papandreou.

Ελπίζω η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μου να σας δώσει μια μικρή γεύση…

Καλές sidayes, Αλέξανδρος Παπανδρέου


×