FILETO KOTOPOULO ME MPAXARIKA KAI PILAFI ME APOKSIRAMENA FROUTA KAI KOURKOUMA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

18-20 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια mix μπιριάνι Μπαχάρ
Για το πιλάφι:
100 γραμμάρια βούτυρο
175 γραμμάρια κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
875 ml ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι κουρκουμά Μπαχάρ
50 γραμμάρια σταφίδα ξανθιά
50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
50 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια βούτυρο για το τέλος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 100 γραμμάρια βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κουκουνάρι, τις μαύρες σταφίδες, τις ξανθές σταφίδες και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
Πασπαλίζετε με τον κουρκουμά, προσθέτετε το ρύζι μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο βαθμούς στον αέρα.
Όταν βγει, προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε μια στεγνή πετσέτα ανάμεσα στο ρύζι και το καπάκι και αφήνετε 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις λωρίδες στήθος κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι.
Χαμηλώνετε λίγο την φωτιά, προσθέτετε το mix μπιριάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με το κοτόπουλο από πάνω.

 
Μπορείτε να πανάρετε το κοτόπουλο με το mix μπιριάνι και να το τοποθετείσετε στην σοτέζα μαζί με το πιλάφι να ψηθεί. 

 

BAHAR KOURKOUMAS



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.